چکدرمه غذای اصیل ترکمنی و دستور پخت آن

159

می خواهیم غذای سنتی ویژه مردم ترک را به شما آموزش دهیم با ما باشید با چکدرمه غذای اصیل ترکمنی و دستور پخت آن در ادامه مطلب .

چکدرمه غذای اصیل ترکمنی و دستور پخت آن مواد لازم  :

  • برنج
  • گوشت ” گوشت گوسفند یا .. “
  • روغن کنجد ” در سال های اخیر روغن های پنبه دانه و آفتابگردان و .. “
  • پیاز و گوجه فرنگی ” در سال های اخیر رب گوجه “

چکدرمه غذای اصیل ترکمنی و دستور پخت آن :

ابتدا گوشت را پس از برش به قطعات کوچک در داخل روغن سرخ می کنند, بعد از آن مقداری پیاز رنده شده را تفت می دهند.

به محض سرخ شدن پیاز, مقداری گوجه یا رب گوجه اضافه می کنند و آب می ریزند.

پس از آن, سر دیگ ” قازان ” را که معمولا از جنس چدن است می بندند تا گوشت ها در نتیجه ی حرارت, آب پز شود.

آنگاه, برنجی را که قبلا شسته و آماده کرده اند, اضافه می کنند به طوری که آب موجود در داخل دیگ به اندازه ی یک بند انگشت بالاتر از برنج قرار بگیرد.

بعد از این مرحله, سر دیگ را می بندند و شعله را کم می کنند تا برنج نیز با بخار موجود در داخل دیگ پخته شود.

البته چند بار ته دیگ را بازدید می کنند که مبادا ته سوز شود, در این فاصله یکی دو بار هم، برنج گردانی می کنند تا برنج‌های زیر و رو جا به جا شود و عمل پختن در همه ی محتویات دیگ یکسان صورت بگیرد.

159

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *