شیوه درست کردن نان سنتی آغوز به سبک مازندرانی

10975

نان آغوز یک نان سنتی هست در این جا ببینید آموزش شیوه درست کردن نان سنتی آغوز به سبک مازندرانی در ادامه مطلب .

این نوع نان به دلیل وجود گردو و کنجد سرشار از مواد پروتئینی ، فسفر ، کلسیم ، آهن و ویتامین D است .

 

شیوه درست کردن نان سنتی آغوز به سبک مازندرانی مواد لازم 
آرد گندم ۵۰۰ گرم
روغن ۱۰ گرم
مایه خمیر ۵ گرم
گردو ۱۰۰ گرم
آب ۲۰۰ میلی لیتر
کنجد ۵۰ گرم
نمک ۵۰ گرم

شیوه درست کردن نان سنتی آغوز به سبک مازندرانی :
۱ – ابتدا مایه خمیر را با آب ولرم مخلوط و نیم ساعت ، بعد از پف کردن استفاده می‌کنند .
۲ – آرد را با مایه خمیر و مواد مخلوط شده با دقت به مدت تقریبا ۲۰ دقیقه کاملا ورز می‌دهند .
۳ – وقتی خمیر نان آماده شد روی لگن یا لاک را با پارچه ای پوشانده تا خمیر به اصلاح “ور” بیاید (پف کند).
۴ – بعد از ” ور ” آمدن خمیر آن را تکه تکه دوباره با دست ورز داده بنه واربه شکل توپ در می‌آورند . بهتر است بدانید که هنگام تکه تکه کردن خمیر در دل خمیر به شکل توپ مقداری گردوی ساییده شده می‌ریزند .
۵ – خمیر بنه وار شده را روی تخته قرار داده با وردنه آن را پهن می‌کنند . ابعاد پهن شدن باید به اندازه یک وجب و نیم باشد.
۶ – در صورت زیاد بودن خمیر، وقتی لاک یا ظرف پر شد ، روی آن را با پارچه می‌پوشانند تا خمیرها به هم نچسبند .
۷ –تنور را با هیزم از قبل آماده شده پر می‌کنند و آتش می‌زنند . همه هیزم‌ها باید بسوزند و به شکل ذغال آخته در آیند .
۸ – داغی تنور سبب سوختگی نان می‌شود باید مقداری از داغی تنور کم کرد ، بنابراین روی ذغال‌های تفتمقداری آب میپاشند .
۹ – قبل از چسباندن خمیر به کناره تنور رویش را با کنجد پوشانده بعد خمیر آغوز نون را به کناره تنور می‌چسبانند .
۱۰ – با قهوه ای شدن پشت نان آن را از تنور در می‌آورند .

10975

 

خواص درمانی آغوز نون :این نوع نان به دلیل وجود گردو و کنجد سرشار از مواد پروتئینی ، فسفر ، کلسیم ، آهن و ویتامین D است . این نان پرکالری و لذیذ برای جوانان و افرادی که دوره نقاهت را می‌گذرانند یا کارهای فکری انجام می‌دهند توصیه می‌شود.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *